SCHADEHERSTEL BIJ AUTOSCHADE DEN HARTOGH

Autoschade Den Hartogh is het aangewezen schadeherstelbedrijf voor alle verzekeringsmaatschappijen. De financiële afwikkeling regelen wij ook rechtstreeks voor u. Natuurlijk kunnen wij ook uw auto herstellen als de schade voor uw eigen rekening is.

ECONOMISCH TOTAL LOSS

Economisch total-loss betekend dat de herstelkosten en restantwaarden bij elkaar opgeteld hoger zijn dan de dagwaarde. De restwaarde is de waarde van de auto in niet herstelde toestand en de dagwaarde is de waarde van de auto op het moment voor het ongeval. Voorbeeld : dagwaarde is 10.000 en de herstelkosten 8.000 De restantwaarde is 3500,-. Het uit te keren bedrag van de verzekeringsmaatschappij wordt dan (dagwaarde minus restantwaarde) 6500. En omdat de herstelkosten duidelijk hoger zijn dan 6500,- is er sprake van economisch total-loss.

TECHNISCH TOTAL LOSS

Het is technisch niet meer verantwoord om de auto te repareren. Reparatie zal niet meer plaatsvinden. De eigenaar is verplicht de auto af te dragen. De auto zal bij een geselecteerd demontagebedrijf gedemonteerd worden.


WIJ VERTELLEN U GRAAG MEER

HOE GAAT HET PROCES VAN AUTOSCHADE NAAR UITKERING VERZEKERING?

In alle gevallen een Europees schadeformulier invullen en de tegenpartij er op wijzen dit zo snel mogelijk op te sturen naar zijn eigen verzekeringsmaatschappij. Neem eventueel uw schadeformulier mee bij intake. Klik hier om dit formulier te downloaden

Vervolgens stelt u de tegenpartij aansprakelijk via uw tussenpersoon of verzekeraar. Daarna laat u het schadebedrag door een medewerker van Autoschade Den Hartogh begroten. De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij zal afhankelijk van het schadebedrag een expert naar uw auto laten kijken. Het is verstandig om dit bij Autoschade Den Hartogh te laten doen. Als het overeengekomen bedrag bekend is wil dit niet zeggen dat het geld direct beschikbaar is. De verzekering zal het schadebedrag in de meeste gevallen direct aan ons overmaken waardoor wij gelijk kunnen beginnen met de reparatie. Mocht u besluiten uw auto niet te herstellen betaald u enkel de taxatiekosten, deze zullen door ons worden gecrediteerd als u later alsnog de auto ter reparatie komt aanbieden.

TIJDENS DE HERSTELPERIODE WAARBORGT AUTOSCHADE KOOISTRA UW MOBILITEIT

Het Waarborgfonds keert geld uit aan benadeelden die slachtoffer zijn geworden van een schade veroorzaakt door een onbekend gebleven bestuurder van een motorvoertuig.

Onder deze categorie vallen onder meer parkeerschades. Voorwaarden waaraan moet worden voldaan om uw claim succesvol te maken bij het Waarborgfonds zijn o.a.:

  • Aangifte doen bij de Politie
  • Getuigenverklaring(en) aanleveren
  • Vast moet staan dat schade door ander voertuig is toegebracht
  • Schade hoger is dan 250,- Euro

Voor nadere informatie kunt u contact op nemen met:
Het Waarborgfonds Motorverkeer
Postbus 3003
2280 MG, Rijswijk.

Autoschade Den Hartogh behandelt alles waar verf op kan